Sunday, January 8, 2012

Cuti-cuti Malaysia: Time Square Theme Park

Hari jemaat baru2 ni (6.1.2012) aku dan anak2 pi berjaya time square...Anak-anak aku la yang beria-ia nak pi sana sebab kat situ ada theme park. Dulu aku dah penah bawak diorang pi situ...tapi waktu itu nama tempat tu cosmo world. Masa pegi dulu umor aku baru awal 30-an sekarang ni dah nak masuk 40!!! Macam tak percaya la pulak...No wonder la masa dulu tu aku boleh naik roller coaster tu sampai 2 kali...Baru-baru ni aku naik sekali terus dah rasa pening2 lalat..rasa menyesal pun ada. Masa roller coaster tu tengah memanjat rail yang macam bukit tu aku  mula rasa menyesal naik benda tu..nak turun dah tak boleh...aku tawakal je la sambil baca doa naik kenderaan...tu pun doa tu dah tak berapa betol aku baca sebab ...bila pikir2 balik kalau aku baca doa tersebut dengan sempurna pun belum tentu Tuhan makbulkan...sebabnya roller coaster tu bukan kenderaan kan...tapi waktu tu aku rasa doa tu jer yang paling sesuai..hhehehe
kami masuk dalam 7 orang termasuk bibik aku tu. Hubby aku tak ikut serta sebab dia ada urusan lain...harga keseluruhan tiket RM172.00... pada pendapatan pendapat aku game yang ada dalam tu tak berbaloi sangat la dengan harga tiket yang mahal tu. kalau nak bagi berbaloi kena naik benda yang sama berulang kali. mcm anak2 aku tu depa naik roller coaster sampai 4-5 kali pastu naik bumper car tu dekat 10 kali..memang berbaloi-baloi...bibik aku tu pun aku paksa gak naik roler coaster tu.. (kejam tak?).sebab dah bayar mahal2 kan...hehhehe tapi bibik aku suka naik benda tu...banyak jugakla benda2 lain yang dia naik dan dia pun happy la pi situ...Yang untungnya waktu kat theme park tu sebab kami pegi hari jumaat jadi tak ramai orang. nak naik apa2 pun tak yah queue...terus naik jer..sebab tu la boleh ulang 2-3-4 kali...
walaupun best jugak kt situ tapi aku lagi suka yang dekat genting hiland tu...

p/s: Jumaat depan (13/1/2012) percuti Cameron Hiland pulak...

11 comments:

Choki said...

BEST NYEEEE!! Saya teringin nk gi theme park die tp x de sape nk ikooooot :-/ Kalo nk gi Cameron tu,gi dkt FRIM..FRIM kot rasenye..Byk fruits and sayur yg best..hehe XD

yuka said...

choki- FRIM? nanti kak yuka cari

aNIe said...

Yuka...akak tak pernah pun pergi ke tempat2 theme park camtu... ke Genting pun tak pernah...sebab anak2 takmo pergi...diorang tak suka permainan camtu... boleh mabuk kepala dibuatnya...

Mohd Norafzal said...

tak ajak kan??mincik!!buekkk~

Cikmin said...

wah...cuti2 sakan nooooo...sekolah dah bukak ni... :P

yuka said...

aNie- kak anie best la kalau anak2 x minat semua tu..selamat duit...hehhee

Mohd Norafzal- tak baik menci2...weeee

Cikmin- nak wat cemana..time cuti skolah bz kt ofis tu...tiket pi beijing kaknor punya ada dgn min kan

.: iEyLa :. said...

hukhuk..entry wat ieyla jeles nih...
saje la tuh..

mR.aSLaN said...

kak ipau tak menjadik... tak ajak pon ??? gr.. ape ni....:-( sdeyy

Reena said...

Eee... Letak la gambar sikit nak tengok... Hehe... Hye Kak, lama tak datang jenguk kan? :)

NURULHANIF said...

bestnya pergi bercuti.. ;)

Anonymous said...

Another wonders of the world Gallery Microfungus House of Magic Potions Tanah Rata and KetikKetok!